Alemanya anys 30 / Espanya actualitat: estranyes semblances

sergi | dretona, manipulaci, poltica, propaganda | dijous, abril 5th, 2007

Hitler va arribar al poder per les urnes, orquestrant una campanya
de desestabilitzaci del govern democrtic alemany de llavors, revoltant a les masses, acudint per a aix als elements emocionals ms irracionals del sentiment nacionalista, a l’entronitzaci de la por, a la conversi de falsos conflictes socials en veritats i en prioritats, titllant els seus governants de tradors a la ptria alemanya, etc.

Dna la “casualitat” que l’estratgia utilitzada pel PP s la mateixa que l’elaborada pel sinistre Goebbels en els anys 30, que va portar al poder a Alemanya al personatge i al moviment poltic ms inhum, desptic i cruel que va conixer la humanitat al Segle XX.

Per als que desconeixen aquesta similitud, n’hi haja prou amb recordar el “manualet” de Goebbels i el b que se l’han aprs els “aznarines”… El PP du a terme un pla perfectament organitzat. Comproveu com tot encaixa amb aquests principis de la propaganda de Goebbels.

Els principis sn aquests:

1. Principi de simplificaci de l’enemic nic. Adoptar una nica idea, un nic smbol. Individualitzar l’adversari en un nic enemic (en el cas actual: ZP).

2. Principi del mtode de contagi. Reunir diversos adversaris en una sola categoria o individu. Els adversaris han de constituir-se en suma individualitzada. (ETA + ZP + ERC + Catalans)

3. Principi de la transposici. Carregar sobre l’adversari els propis errors o defectes, responent a l’atac amb l’atac. “Si no pots negar les males notcies, n’inventes altres que les distreguin”. (Cessions continuades a ETA durant 8 anys, el judici de l’11 M, Navarra.)

4. Principi de l’exageraci i desfiguraci. Convertir qualsevol ancdota, per petita que sigui, en amenaa greu. (Sense paraules: De Juana Chaos…, el fum al vaixell de fertilitzants a Galcia)

5. Principi de la vulgaritzaci. “Tota propaganda ha de ser popular,
adaptant el seu nivell al menys intelligent dels individus a qui va dirigida. Quant ms gran sigui la massa a convncer, ms petit ha de ser l’esfor mental a realitzar. La capacitat receptiva de les masses s limitada i la seva comprensi escassa; a ms, tenen gran facilitat per oblidar” (Les paraules com traci, famlia, llibertat, “Espaa se rompe”….)

6. Principi d’orquestraci. “La propaganda ha de limitar-se a un nombre petit d’idees i repetir-les incansablement, presentar-les una i altra vegada des de diferents perspectives, per sempre convergint sobre el mateix concepte. Sense fissures ni dubtes”. D’aqu ve tamb la famosa frase:”Si una mentida es repeteix prou, acaba per convertir-se en veritat”. (Acebes + Zaplana + Jimnez los Santos + El Mundo)

7. Principi de renovaci. Cal emetre constantment informacions i arguments nous a un ritme tal que, quan l’adversari respongui, el pblic est ja interessat en una altra cosa. Les respostes de l’adversari mai no han de poder contrarestar el nivell creixent d’acusacions. (El canvi de les “conspiracions” respecte a l’11 M durant tres anys, entre d’altres, sense comptar amb la “destrucci de la famlia”, etc. etc.)

8. Principi de la versemblana. Construir arguments a partir de fonts
diverses, a travs dels anomenats globus sondes o d’informacions fragmentries. (Utilitzant els mitjans de comunicaci afins i a tots els seus militants amb crrec emetent desinformaci)

9. Principi de la silenciaci. Apaivagar les qestions sobre les que no es tenen arguments i dissimular les notcies que afavoreixen l’adversari, tamb contraprogramant amb l’ajuda de mitjans de comunicaci afins. (Convocar a una rebelli amb l’excusa de De Juana en viglies de l’11 M)

10. Principi de la transfusi. Per regla general, la propaganda opera sempre a partir d’un substrat preexistent, ja sigui una mitologia nacional o un complex d’odis i prejudicis tradicionals. Es tracta de difondre arguments que puguin arrelar en actituds primitives. (”Espaa se rompe”…la famlia tradicional es trenca….)

11. Principi de la unanimitat. Arribar a convncer molta gent que pensa “com tot el mn”, creant una falsa impressi d’unanimitat. (Dir sempre que el que ells diuen s el que pensen els espanyols)

s un deure ciutad i democrtic fer veure a la gent aquestes coincidncies d’estratgia perqu spiguen per qu es produeixen els sorolls quan es produeixen i quina poltica (feixisme pur) est prenent com a exemple el “democrtic” PP.

2 comentaris

Deixa un comentari

Suscripció RSS als comentaris de l'entrada. TrackBack URI